Copertă ¦ Arhivă ¦ Atom

9 propuneri de referendum pentru o societate democratică

Părerea noastră, a cetățenilor, este că orice se poate decide prin referendum, atât timp cât ai o majoritate. Poate fi o propunere de limitare a unor drepturi ale unei minorități, sau poate fi o propunere de apărare a valorilor tradiționale. Există atât de multe idei noi care ne bulversează și ne fac să nu mai înțelegem nimic. Vrem să apărăm ce știm și înțelegem, și să respingem tot ce ar cere efort empatic. Iată câteva idei de referendum în acest sens:

  1. Să interzicem pe veci homosexualilor căsătoria. Coaliția pentru Familia noastră, dar nu și a lor1, a propus un referendum democratic prin care să ne asigurăm că mereu va fi interzisă căsătoria între persoanele homosexuale. Poate doi homosexuali ar putea da dovadă de iubire și grijă unul față de altul și ar putea petrece o viață împreună, dar noi suntem prea speriați de această idee. Credem că e mai bine să le interzicem acest drept, și să ne asigurăm că vor avea o viață mizerabilă acum și pe viitor.
  2. Să interzicem egalitatea de gen. Rolul femeii este în Famile2, să crească copii și să stea la cratiță, nu să vrea să fie primar sau președinte. Dacă mai multe femei vor dori carieră și să fie implicate în deciziile politice, cine va contribui la sporul natural? Deja ideea egalității a devenit mult prea populară și provoacă coșmaruri bărbaților.
  3. Să se termine prostia asta, cum că bătaia e neapărat ceva rău. Cum să-ți educi copilul sau cum să te înțelegi cu soția când nu vor să asculte? Nu degeaba se zice și în Biblie că bătaia e ruptă din Rai. 3 4
  4. Să nu-i lăsăm pe refugiați să vină în țară. Nouă ne este frică de teroriști, dar mai ales de o cultură chiar mai restrictivă decât a noastră. Nu contează că jumătate de milion de oameni au murit în războiul civil din Siria5 sau că peste 300 de mii au murit în războiul civil din Sudanul de Sud6, iar acum există cinci milioane de refugiați doar din Siria7 care se luptă pentru supraviețuire și pentru o viață decentă pentru copii lor. Noi avem suflet doar pentru Familia noastră!
  5. Să nu-i lăsăm pe țigani să-și zică romi.8 Sau măcar să-i obligăm să-și pună cinci de r: rrrrrom. Să se știe că noi, moștenitorii civilizației romane, suntem privilegiați și majoritari. Bine, noi am vrea și un referendum în America ca persoanelor de culoare să li se zică "nigger", dar, din fericire pentru ei, nu trăim acolo.
  6. Să se românizeze Ținutul Secuiesc.9 Maghiarii trăiesc aici de peste 1100 de ani și încă constituie un procent semnificativ din populația țării. Noi am fost educați că fiecare român e strămoșul lui Decebal, iar locuitorii țării sunt români. Suntem uimiți că există maghiari care nu vorbesc bine româna, iar asta ne face să ne simțim nesiguri în identificarea noastră cu țara. Propunem să eficientizăm asimilarea lor și să nu li se permită să folosească limba maghiară în instituții publice. (Ah, nu e nevoie de referendum pentru că deja stau astfel lucrurile? Nu-i nimic, atunci vrem să fie trecut în Constituție, să ne asigurăm că nu se schimbă pe viitor.)
  7. Să se interzică educația sexuală în școli.10 Băieți și fetițe pleacă de la școală rușinați că învață ce este sexul, ce este consimțământul, cum să prevină o sarcină, cum să se ferească de boli cu transmitere sexuală, și că există oameni homosexuali. Mai bine să îi ferim de o astfel de educație, să ne bazăm doar pe filmele porno la care copiii au acces oricum, fie că ne place sau nu. Și să ne bucurăm de contribuția la sporul natural adusă de cele 20,000 de adolescente care nasc anual în România.11
  8. Să fie limitat accesul la anticoncepționale și să fie interzis avortul. Noi credem că, din momentul în care există un embrion, femeia nu mai are nici un cuvânt de spus în privința sarcinii și trebuie să accepte destinul ei de mamă. În plus, face un bine societății pentru că contribuie la sporul natural.12 Cât despre anticoncepționale, Biserica consideră că provoacă avortul13, așadar și ele ar trebui interzise. Faptul că mii de femei au murit în perioada comunistă nu contează prea mult pentru Biserica Ortodoxă, cum nu contează nici dreptul femeii de a decide asupra propriei vieți.
  9. Să se oprească îndoctrinarea copiilor în studiul evoluției. Noi suntem o țară creștină, cu valori creștine, suntem după chipul Creatorului întregului Univers (deci, cine suntem noi!), și nu ne tragem din maimuță, să fie clar! Ideile despre evoluție vin doar din știință, sunt nesigure și falsifiabile, deși demonstrate rațional de generații de oameni interesați să înțeleagă natura. Noi credem că adevărul este deasupra rațiunii, iar noi vrem ca toți copiii să fie învățați că și minciuna poate fi adevăr dacă cred foarte tare în ea.14

Notă de încheiere

În mod evident, acest articol este un pamflet și sper ca lumea să vadă absurdul acestei propuneri de referendum pentru modificarea Constituției promovată de Coaliția pentru Familie "a noastră, dar nu și a lor".

Pentru că de fapt aceste propuneri nu sunt rupte de realitate, mai jos găsiți o listă de referințe.

Acest articol a fost publicat și pe Blogul Umanism România.

Licenţa Creative Commons
Licență conținut. Mihai Cîrneală. email: mihai.cirneala pe gmail